Belgie gaat poker nationaliseren

Belgische pokerspelers lijken dan toch te worden geweerd van pokerrooms buiten België. Niet door online poker te verbieden, maar door het te nationaliseren. Als voorbeeld neemt de Belgische overheid Italië, waar een soortgelijk plan tot uitvoering werd gebracht.

In 2009 presenteerde de Belgische overheid voor het eerst plannen om online poker aan banden te leggen. Deze plannen werden nog met harde hand van tafel geveegd door de Europese Commissie, die vond dat de plannen in strijd waren met de Free Trade Agreement. De Belgische overheid blijkt niet voor één gat te vangen en probeert nu door nationalisering controle te krijgen over online poker. Dit zorgt er onder andere voor dat rooms buiten België eerst een licentie moeten krijgen van de Belgische overheid, alvorens poker aan te bieden aan Belgische klanten.

Naar verluid wil België eind 2010 of begin 2011 de nieuwe plannen in werking hebben gebracht. Tot die tijd hebben de Belgische spelers iets om tegen te demonstreren.

Laat een bericht achter