Rotterdammer wint groot Europees pokertoernooi

Vannacht heeft voor het eerst een Nederlander, en bovenal Rotterdammer, het internationale pokertoernooi Unibet Open gewonnen. Anthon-Pieter Wink, hoofdredacteur van pokermagazine Cardplayer, toonde zich aan de finaletafel de meest koele pokeraar van het toernooi in Boedapest.

460 deelnemers verdeeld over 23 nationaliteiten streden in een uitverkocht huis om de prijzen. Naast Wink, die bijna € 150.000 in de wacht sleepte, pokerde landgenoot Jeffrey Schuurman zich in het geld met zijn 41e plek. Het oranje succes zat er al wel aan te komen. In de vorige edities moesten de Nederlanders het doen met driemaal een tweede plaats, maar nu was het dan eindelijk zover. Aan de finaletafel speelde Wink zich gedecideerd naar de overwinning toe. Hij begon de lange dag als derde in chips, maar kroop al snel richting de chiplead toe. Met een prima stack kwam hij bij de laatste vijf spelers. Uiteindelijk bleef hij samen met de Noor Joachim Buch (die voor de tweede keer als derde eindigde) en met Peder Skaj over. Wink liet vervolgens zien waarom hij de eerste plaats dubbel en dwars heeft verdiend.

Naast Wink en Schuurman deden er nog 26 Nederlanders mee aan het toernooi, waaronder Paul Valkenburg, Tim van de Riet, Ruben van der Meer, Pieter Tielen, Nick van de Marel, Pepijn le Heux en Michael Sassen. Maar zij speelden bij de verdeling van de prijzen geen rol van betekenis. Het is voor de 10e keer dat de Unibet Open is gehouden. De volgende editie is van 3 tot en met 6 juni in Golden Sands, Bulgarije.

Laat een bericht achter