Allereerste Poolse pokerkampioen

Allereerste Poolse pokerkampioenDe European Poker Tour bekroonde op de Bahama’s zijn allereerste Poolse pokerkampioen toen de PokerStars kwalificatie speler, Dominik Panka, Ex-kampioen Mike McDonald versloeg in één van de langste finale tafels uit de EPT geschiedenis.

Er schreven zich in totaal 1.031 spelers in voor het $ 10.000 PCA Main Event van de PokerStars Caribbean Adventure (PCA), maar slechts 151 hebben de geldprijzen gehaald. Onder de gelukkigen heel wat leden van het Team PokerStars: Vanessa Selbst, Angel Guillen, Liv Boeree, Marcel Luske, George Danzer, Jason Mercier en Leo Margets. Dit jaar vlogen ook 8 Belgische spelers richting de Bahamas voor het hoofdtoernooi.

De Belg die het beste resultaat behaalde op de PCA was ex-kampioen Davidi Kitai die het geld haalde op een 82ste plaats. Walter Buss werd op een 135ste plaats uitgeschakeld. Helaas voor de Team PokerStars Pro Christophe De Meulder verliep de reis niet als gepland. Eerst haalde hij nog net op tijd de start van het toernooi nadat zijn vlucht richting Nassau een zware vertraging opliep. Toch wist hij dag 2 te halen na een moeilijke start. Op die tweede speeldag leed Christophe van stevige koorts en heel wat maagkrampen wat niet optimaal was om geconcentreerd te blijven spelen. Zijn droom op de titel eindigde uiteindelijk op dag 2.

Na zes dagen pokeren in het Atlantis Resort richtten alle ogen zich op de finale tafel van het Main Event. Acht finalisten van zes verschillende nationaliteiten gingen de strijd aan voor de allereerste Main Event titel van het jaar. De Est Madis Muur begon deze laatste speeldag met de meeste chips aan tafel. Andere bekende pokernamen waren Mike McDonald (Canada), Isaac Baron (USA) en de Franse Canadees Pascal Lefrançois. Aan diezelfde tafel nam ook een jonge Poolse online speler plaats, Dominik Panka.

Panka, die zich voor $ 700 online kwalificeerde, wist ondanks heel weinig live poker ervaring een echte pokerface op te zetten en mocht na een 15u lange pokerstrijd oog in oog spelen met ex-kampioen Mike McDonald. De Canadees won EPT Dortmund in seizoen 4 als hij nog maar amper 19 jaar oud was, en werd zo bekroond tot jongste EPT Kampioen ooit. Hij kwam verschillende keren zeer dicht bij het winnen van een allereerste tweede EPT titel. Hij haalde na zijn eerste overwinning nog verschillende finale tafels in het circuit en raapte in totaal zo’n $ 7.000.000 aan toernooiwinsten bij elkaar. Hij begon uiteindelijk de heads-up tegen Panka met de meeste chips aan tafel, maar het mocht niet zijn.

De Pool had de beste conditie tegen een wat zieke McDonald en mocht uiteindelijk het $ 10.000 PokerStars Caribbean Adventure Main Event op zijn naam schrijven. Hij ontving zo een indrukwekkende eerste prijs van $ 1.423.096 voor zijn overwinning. Er haalden al enkele Polen een finale tafel van een EPT, maar nog nooit wisten ze een trofee te winnen, tot nu. Dankzij zijn eerste prijs katapulteert, de 22 jarige Panka afkomstig uit de kleine Poolse stad Brzesc Kujawski, zich zo aan de top van de Poolse Toernooi Rankschikking. Mike McDonald ziet zo de felbegeerde tweede EPT titel aan zijn neus voorbijgaan. De tweede plaats van het PCA Main Event levert hem wel $ 1.064.865 op, toch een mooie troostprijs.

Op 21 januari start de tweede EPT stop van het jaar, EPT Deauville. Het festival loopt van 21 januari tot en met 1 februari 2014. De Franse stad is maar enkele uurtjes rijden van de Belgische hoofdstad. We verwachten dus zoals alle afgelopen seizoenen weer heel wat Belgen die er zullen plaatsnemen aan de pokertafels. Je kan je voor dit toernooi nog steeds kwalificeren op pokerstars.be. Blijf op de hoogte van al het Belgisch en internationaal pokernieuws op de officiële PokerStars.be facebook pagina.

Laat een bericht achter