Kritiek op update bij PokerStars

Kritiek op update bij PokerStarsDe nieuwe update bij PokerStars valt bij veel spelers niet in de smaak. Het gaat hier om een icoon dat per speler te zien is als ze pokeren via hun tablet of mobiele telefoon. De kritiek komt voort uit het feit dat dit een voordeel oplevert voor grinders, want mobiele spelers zijn vaak zwakkere spelers. Hierdoor kan er veel makkelijker ingeschat worden voor welke spelers men over het algemeen niet zo bang hoeft te zijn.

Betere spelers maken vaak geen gebruik van apparaten als tablets of mobiele telefoons. Wat veel gebeurt, is dat ze achter hun computer op meerdere tafels meespelen. Dit ‘multi-tafelen’ lukt vaak niet op mobiele apparaten en Holdem Manager draait niet mee.

Deze maand heeft PokerStars een promotie, namelijk de January Daily Challenge. Bij deze promotie kunnen sommige uitdagingen alleen via mobiele apparaten gespeeld en gehaald worden. Er is echter wel een optie om het icoontje, waar dus veel kritiek op is, uit te schakelen. Ook kun je het icoontje van de overige spelers voor jezelf verwijderen. Zolang iedereen van dit icoontje af weet en gebruik maakt van de uitschakel-functie, zou er geen probleem zijn. Echter wordt niet iedereen goed geïnformeerd, met name de recreatieve pokeraars, waardoor grinders vaak toch voordeel hebben.

Hierbij resten de vragen: doet PokerStars dit expres om de grinders te helpen? Moet de update teruggedraaid worden? Of is de kritiek overbodig?

Laat een bericht achter