Schuldig aan ”illegale” villaloterij Winterswijk

Schuldig aan ''illegale'' villaloterij WinterswijkDe Kansspelautoriteit heeft Winterswijker Ruud Bakker schuldig bevonden aan het zonder vergunning aanbieden van een loterij. De enige prijs was zijn woning aan de Kloetenseweg, die hij al 4 jaar te koop had staan.

De Kansspelautoriteit heeft hem geen straf opgelegd, omdat hij de illegaal georganiseerde loterij weer had ingetrokken. Na een oproep hebben zich bij de instantie, die in Nederland toeziet op de Wet op de Kansspelen, geen mensen gemeld die door de loterij zijn benadeeld.

Reclame
Volgens een woordvoerder van de Kansspelautoriteit werd de zaak onderzocht nadat Bakker reclame maakte voor zijn loterij. De hoofdprijs was zijn woning aan de Kloetenseweg. Na 2 weken werd de loterij ingetrokken.

“We hebben de zaak nog 1 jaar gevolgd om te kijken of deze nog weer zou worden opgepakt. Ook hebben we een oproep gedaan aan gedupeerden om zich te melden.”

Bezwaar
De advocaat van Bakker heeft tegen De Kansspelautoriteit gezegd dat hij namens zijn cliënt bezwaar maakt tegen deze uitspraak.

Laat een bericht achter