Deense EPT-winnaar beschuldigd in hacking zaak

Deense EPT-winnaar beschuldigd in hacking zaakDe Deense politie heeft aan de pers bevestigd dat er momenteel een onderzoek loopt naar de bewering dat een 32 jaar oude pokerspeler trojan horse-virussen op de computer van zijn high stakes rivalen heeft geïnstalleerd.

De persoon in kwestie wordt beschuldigd van het gebruik van dit virus gedurende een periode van maar liefst negen jaar of meer. Tijdens deze periode kon hij naar verluidt de hole cards van zijn tegenstanders zien terwijl hij online speelde, hierdoor kon hij hen miljoenen euro’s afhandig maken.

Een van de slachtoffers vertelde aan de Deense nieuwssite MX.dk dat hij achterdochtig werd toen hij thuiskwam en merkte dat zijn computer opnieuw opgestart was, iets wat volgens hem normaal niet zou gebeuren.

Zijn vermoeden werd bevestigd toen hij zijn bewakingssysteem controleerde en hij erachter kwam dat zijn computer 15 minuten werd uitgeschakeld tijdens zijn afwezigheid.
Het is reeds uitgelekt dat de verdachte een van de bekendste pokernamen in Denemarken zou zijn, en een van de zeven Deense European Poker Tour (EPT)-winaars. Er zijn echter nog geen formele klachten ingediend en de persoon in kwestie is op het moment van schrijven nog steeds onbekend.

Laat een bericht achter