Dakloze Roemeen wint Zweedse loterij

Dakloze Roemeen wint Zweedse loterijVoor een dakloze, in Zweden levende, Roemeen is kerst dit jaar goed begonnen. Volgens het magazine Faktum kocht hij in een opwelling met wat bij elkaar gescharrelde muntjes een lootje van een plaatselijke loterij. Inmiddels is hij 210.000 kroon, ruim 25.000 euro, rijker.

In Faktum laat de dakloze Roemeen weten dat hij al een bestemming heeft voor zijn zojuist vergaarde kapitaal. “Mijn vrouw wil mijn verhaal maar niet geloven en ik kon het zelf eigenlijk ook niet bevatten. Maar nu wil ik in Roemenië een huis voor mijn vrouw en mij gaan bouwen, eentje met een dak erop. Want ook in Roemenië leef ik op straat”, aldus de Oost-Europeaan.

In eerste instantie had de man een auto gewonnen, maar daar zag de dakloze het nut niet echt van in. In plaats van de bolide, koos hij voor contant geld. Mocht de Roemeen in de toekomst nog naar Zweden terugkeren, hoeven de lokale bewoners niet bang voor hem te zijn, zo bezweert hij. “Ik kom hier nooit meer als zwerver, haha.”

Laat een bericht achter