China arresteert 1071 mensen wegens online gokken

De politie in China heeft in een grootschalige actie tegen online gokken 1071 mensen opgepakt. Zo’n 330 miljoen yen, omgerekend bijna 50 miljoen euro, aan tegoeden is door de Chinese autoriteiten bevroren.

De verdachten werden tussen juni en december 2014 opgepakt en vijfhonderd verdachten zitten nog vast.

Tientallen verdachten zijn verantwoordelijk voor het ontwikkelen en beheren van platforms waarop online gokactiviteiten konden worden uitgevoerd. Ruim duizend van de gearresteerden huurden die platforms om er zelf hun gokhandel mee te runnen.

In totaal waren de verdachten verantwoordelijk voor tweehonderd goksites die op computersystemen in vooral Thailand waren opgezet.

Gokken is in China sinds 1949 verboden.

China arresteert 1071 mensen wegens online gokken

 

 

Laat een bericht achter